FØLG OS PÅ FACEBOOK

Vejledning

Nogle bruger et højskoleophold få at afklaring omkring fremtiden, fx hvilket arbejde man ønsker sig eller hvilket studie man skal vælge.  I slutningen af hvert semester holder vi et fællesmøde for alle, der ønsker vejledning. Herefter foregår vejledningen individuelt. Du får ikke nødvendigvis svarene på hvad du skal vælge, men du får en masse spørgsmål, der kan gøre dig klogere på dit liv, dine valg og muligheder og forhåbentlig hjælpe dig til selv at finde svarene.

Derudover kan vi hjælpe med ansøgninger, afsøge muligheder, skabe kontakter og netværk.
Mentor

Er du mellem 17½ og 25 år har du mulighed for at få en mentor via højskolernes mentorordning. Mentorordningen er for unge uden ungdomsuddannelse, og kræver at du er visiteret til ordningen af UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning) i din kommune. Kommunen skal i samarbejde med dig lave en uddannelsesplan, hvor det fremgår, at du skal på højskole med en mentor.

Du vil herefter kunne få tilknyttet en mentor på højskolen, som kan støtte og vejlede dig på det personlige, sociale og faglige plan og hjælpe dig med at nå de mål, der er sat i din uddannelsesplan. Når du er startet laver du sammen med din mentor en aftale om dit forløb på højskolen.

Jyderup Højskole har tre mentorer,  som har gennemført et særligt kursus med fokus på personlig vejledning og mentorstøtte. Vi har rigtig gode erfaringer med at forberede dig uden ungdomsuddannelse til at tage det næste skridt mod at finde den rette uddannelsesvej.

Du skal gå på højskole i mindst 12 uger for at kunne få en mentor.